Narvik nye gravlund

Gravplass

Historikk

På denne kirkegården er falne fra flere nasjoner under 2. verdenskrig er gravlagt: 34 fra Samveldestatene (Commonwealth), 123 franske og 5 polske.

Minnesmerker

De falne fra Samveldestatene er gravlagt på et eget felt, hvor det er reist et Cross of Sacrifice. Gravene er markert med individuelle, stående gravminner. 

På det franske gravfeltet er det reist et minnekors med tekst på fransk og norsk: "Til minne om franske soldater falt på ærens mark i Norge 10/4–7/6 1940". Individuelle graver er markert med liggende navneplater. På kirkegården er det også minnesteiner over falne som ikke er gravlagt her. Foran korset ligger ei plate med tekst på fransk og norsk: "Til minne om franske soldater falt i Norge i 1940 og som ikke er begravet på denne kirkegård.", fulgt av de dødes navn. 

Blant navneplatene ligger ei minneplate med følgende tekst på fransk og norsk:

Til minne om major Guedj i det franske flyvåpen som ble skutt ned over den norske kyst etter tidligere i krigen å ha tilintetgjort 4 fiendtlige fly og 25 fiendtlige skip. 13-1-1945

Gravstedet til de polske falne er innhegnet og har et felles minnesmerke med tekst på norsk og polsk: "Til minne om polske soldater som falt under kampene om Narvik i 1940." Deretter følger de dødes navn, rang og datoer.

Lokasjon
Narvik, Nordland, Norge
Kategori
Sortering